Политиката на новото ръководство на Манчестър Юнайтед за драстично свиване на разходите намери израз в нов ход, който едва ли бъде приет особено добре от феновете на отбора. Според “Дейли Мейл” шефовете на “червените дяволи” са помолили големия градски конкурент за разрешението двама играчи на Юнайтед да пътуват с чартъра, организиран от Манчестър Сити за церемонията по връчването на “Златната топка” в понеделник. Отговорът обаче е бил отрицателен, защото от “Етихад” вече са заявили, че самолетът е пълен и няма места. Вследствие на това от “Олд Трафорд” са намерили други варианти за пътуване.

Манчестър Сити има осем номинирани в различните категории. Това са четирима играчи от мъжкия отбор - Родри, Ерлинг Холанд, Рубен Диаш и Фил Фоудън, и три футболистки от дамския тим. Савиньо пък е сред номинираните за трофея “Копа”, който се връчва на най-добрия играч до 21 години. Именно в тази категория са и единствените двама играчи, с които Манчестър Юнайтед ще бъде представен на церемонията - Алехандро Гарначо и Коби Мейну.

🚨🚨| Manchester United asked Man City if Alejandro Garnacho and Kobbie Mainoo could catch a lift on their private jet to the Ballon d'Or ceremony, but were informed there was no room... ✈️❌

Manchester United is currently implementing cost-saving measures.

[@MikeKeegan_DM] pic.twitter.com/SskUsKR2Sw

— CentreGoals. (@centregoals) October 26, 2024
Следвай ни: