Снимки Фейсбук - Биляна Георгиева и Йордан Кръстев и visit.varna.bg

Началото на събитието беше днес в 12 ч. на пл. „Антон Новак”, с представяне на маски и костюми в конкурсната програма от състави и индивидуални изпълнители. На входа на Морската градина от 14:00 ч. гостуващите кукерски и сурвакарски  групи ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. В 16:00 ч. ще започне празничен концерт, с участието на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Македония и фолклорен ансамбъл „Варна”. На финала ще бъдат наградени победителите в конкурсната програма и специалните гости. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата програма в часовете от 10:00 ч. до 20:00 ч. на пл. „Антон Новак”.

Регламент:

В Карнавала могат да участват деца и възрастни като индивидуални участници или групи, сборни формации от детски градини, училища, университети, читалища, организации, кукерски и сурвакарски групи и др., от България и чужбина. В конкурсната програма са допустими маски, маскарадни костюми, карнавални облекла, униформи, народни носии, кукерски и сурвакарски костюми.

Крайният срок за записване е до 1-ви април 2019 г. на електронен адрес: varnacarnival@abv.bg  Заявки и условия за участие в конкурсната програма може да изтеглите от приложените документи.

А ето как изглеждат нещата при слънчево време...

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html