Ръгби клуб „Варна” изгуби от „Валяците” с 10:17 в ½-финален мач-реванш от държавното първенство, игран на стадион „Локомотив”. Двете есета за домакините вкараха немецът Кристиан и Светльо Савов.

Шампионите, които бяха спечелиха убедително първата среща в Перник, ще защитават титлата си срещу „Балкански котки” (Берковица), а варненци ще спорят за бронза с „Локомотив” (Сф) в един двубой на 4 или 5 май на неутрален терен.

„Доволен съм от играта ни, особено през второто полувреме. Силен дебют направи Пламен Петров, който след като положи основите на ръгбито в Гърция, се завърна у нас. Нашият отбор има голям потенциал и му трябва време да го разгърне.”, заяви за „Петел” треньорът на варненци Пенко Кънев.

Той обяви и една голяма новина. „На 18 май на отчетно-изборно събрание нашият клуб ще се преименува в Ръгби клуб „Спартак” и ще станем член на ОСК „ЖСК-Спартак”.”, разкри Кънев.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html