Суворово за пръв път достигна до финал за Купата на аматьорската футболна лига и може да вдигне първия си трофей в историята. Съперник на финала на суворовци ще е Балкан (Ботевград), като ще е на 28 май във Велико Търново.

На ½-финала Суворово спечели с 3:1 срещу победителя на Северозапад - ФК „Пещера“, от село Галата. Срещата се игра в Севлиево, като точни за успеха бяха Никола Василев – на два пъти, и Даниел Димитров.

Пред „Народно дело Седмицата” изпълнителният директор на Суворово Гавраил Гавраилов разкри своите очаквания от отбора до края на сезона:

„Не желая да се връщам към случилото се в Севлиево. Шокиращо е, че през 2019 г. се допуска да бъде игран полуфиналем мач за КАФЛ при застрашаващи здравето и живота на състезатели и длъжностни лица обстоятелста. Искам само да поздравя момчетата и треньорите за здравия разум и проявеното търпение, с което се справихме с това футболно извращение, което ни бе поднесено. До края на сезона приоритет ни е финалът за КАФЛ, до който заслужено достигнахме. Затова е възможно в оставащите срещи от първенството, треньорският щаб да съхрани и запази някои от играчите ни за финала. За първенството допуснахме някои грешни стъпки и трудно ще опонираме на професионално подготвящия се „Спартак“, но пък ще изиграем оставащите мачове без напрежение, и разбира се във всеки един ще излизаме за победа, както винаги сме го правили.”

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html