Старши треньорът на ПАОК Разван Луческу беше наказан от Дисциплинарната комисия на гръцката Суперлига да не влиза на терена и съблекалнята за 23 дни. Наказанието е наложено заради инцидентите по време на мача между ПАОК и АЕК в Атина от 8-ия кръг на гръцкото първенство миналата седмица. Треньорът на гръцкия шампион, където играе и българският нападател Кирил Десподов, няма право да води отбора от скамейката на резервите, както и да влиза в съблекалнята преди мача, на полувремето или след края на срещата.

По този начин Луческу няма да може да води отбора от Солун в три мача от гръцкото първенство и в една среща за Купата на страната. Последният мач, който включва наказанието, е този срещу Олимпиакос на 10 ноември. Дербито ще се играе на стадион "Тумба" в Солун в 11-ия кръг. Румънският специалист ще трябва да плати и глова в размер на 7500 евро като част от наказанието.

В мача с АЕК Луческу влезе в директен конфликт с изпълнителния директор на АЕК Йоргос Козмас. Румънецът се държа провокативно и арогантно, като с жестове опитваше да припомни как столичани са спечелили титлата през 2018 година.