Жозе Моуриньо не изневери на стила си по време и след двубоя на водения от него Фенербахче срещу бившия му тим Манчестър Юнайтед. Португалецът получи червен картон за бурна реакция при ситуация, в която претендираше за дузпа в полза на неговия отбор. След двубоя Специалния даде култов коментар за съдията Клеман Тюрпен и заяви, че може би е по-добре в бъдеще да не води отбори, които участват в турнирите н УЕФА.

“Не искам да говоря за това. След мача реферът ми каза нещо невероятно. Той обясни, че едновременно е видял действията в наказателното поле и моето поведение около тъчлинията. Поздравявам го, защото това е невероятно. Периферното му зрение работеше безупречно при скорост 100 мили в час - едното му око следеше ситуацията за дузпа, а другото - моето поведение. Затова е един от най-добрите рефери в света.

Мисля, че след като напусна Фенербахче, ще отида в клуб, който не участва в евротурнирите. Така че, ако някой отбор в Англия от дъното на класирането има нужда от треньор след две години, съм готов да отида в него. Не искам да казвам нищо повече”, заяви Моуриньо в типичния си стил.

Следвай ни:

Снимки: Imago