В навечерието на дербито между Реал Мадрид и Барселона именитият бивш национал на Аржентина Серхио Агуеро анализира качествата на Винисиус Жуниор и Ламин Ямал. Кун, който има 17 трофея в кариерата си, даде своите предпочитания към таланта на каталунците.

“Ако говорим за стил на игра, ако говорим за талант, то Ламин превъзхожда Винисиус. Бразилецът обаче е по-опитен и е спечелил повече трофеи с Реал Мадрид. Вини е в топ 3 на света, но заради възрастта и таланта му бих предпочел Ямал”, коментира Агуеро пред “Мундо Депортиво”.

“Но ако зависеше от мен, бих избрал да съм централен нападател в един отбор и с двамата по крилата. Тогава съперникът ще трябва да се моли. Това е същото, когато Меси и Неймар бяха заедно. В Реал Винисиус има Мбапе до себе си, който обаче е повече №9 и няма същия талант като Жуниор”, добави бившият стрелец на Манчестър Сити.

През есента на 2021 година Агуеро изкара и няколко месеца в Барса, но заради проблеми със сърцето беше принуден преждевременно да прекрати кариерата си. Той даже взе участие в едно Ел Класико, в което вкара и гол - при загуба на “блаугранас” с 1:2 преди точно три години.

Сега той сподели и очакванията си за сблъсъка в Мадрид: “Ще стане хубав мач. Не искам да давам точна прогноза, но Барса е много силен. Теренът винаги оказва влияние върху играта и ще бъде трудно, но футболистите на Барселона имат повече възможности за победа. В същото време Реал няма нужда да владее топката дори в 20% от времето, за да отбележи гол. Защо е така ли? Не знаем, но в исторически план в последните 10 минути Реал Мадрид прави неща, които другите не могат. Някои казват, че това било късмет, но не е така. Когато толкова пъти печелиш с попадения в края, това не е шанс, а е нещо, с което другите не разполагат”.

Следвай ни: