Български съдии и комисари получиха поредни престижни наряди за двубои от европейските клубни турнири по баскетбол, съобщават от Българката федерация.

Венцислав Великов ще свири поредни два мача от Шампионска лига. На 29 октомври той ще бъде в Латвия за срещата между местния Рига и гръцкия АЕК. Близо седмица по-късно Великов ще пътува до Гърция, където Перистери ще приеме турския Маниса на 6 ноември.

Мач в турнира в този ден ще има и Мартин Хорозов, който получи назначение за сблъсъка между турския Петким Спор и испанския Уникаха в южната ни съседка.

Четирима рефери ще свирят двубои и от Еврокъп при жените. Димитър Георгиев и Моника Минчева са в съдийската тройка за срещата в Белград между местния Цървена звезда и испанския Депортиво Ибаета. Двубоят е на 30 октомври, а в същия ден в Румъния също ще има български представители. Серафим Петров ще бъде старши съдия на двубоя между Шепши и гръцкия Протеас Вулас, а сред реферите там е и Ангел Иванов.

Двама български комисари получиха назначения за мачове от редовния сезон във ФИБА Къп. На 30 октомври Ивайло Ресиловски ще бъде на срещата в Солун между ПАОК и белгийския Лимбург Юнайтед.

Орлин Николов пък ще бъде комисар на двубоя между румънския Питещ и полския Спойня Старгард на 6 ноември.

Следвай ни: