Легендарният специалист Хулио Веласко потвърди намерението си да продължи да бъде старши треньор на женския национален отбор по волейбол на Италия до края на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.

Говорейки на събитието „Premio Mecenate dello Sport“, 72-годишният Веласко подчерта колко е важно да се продължи напред след златото спечелено в Париж.

“Подновяване на договора с националния отбор на Италия? Да, все още искам да сме на върха и в Лос Анджелис през 2028 година. Съгласни сме с президента на Италианската федерация по волейбол (FIPAV) Джузепе Манфреди, вече говорим за това”, обяви Хулио Веласко, който изведе женския тим на Италия до олимпийското злато в Париж 2024.

Както Веласко, така и президентът на италианската волейболна федерация Джузепе Манфреди, изразиха увереност в постигането на споразумение за удължаване на неговия мандат.

Президентът на Италианския олимпийски комитет (CONI) Джовани Малаго също изрази подкрепата си за продължаване на сътрудничеството между Веласко и Манфреди до 2028 година.

Следвай ни: