Още по темата
06.03.2019 / 14:13

Дават нови 4 млн. за довършване на „златния“ бул. „Левски“ във Варна с елипсовидно кръстовище

13.02.2019 / 12:49

Какво точно значи обещанието на Портних, че „бул. „Левски“ във Варна ще е готов през април? Едва ли ще ви хареса... (снимки)

Снимка Методи Христов

Движението по улиците „Девня“ и „Г. Пеячевич“ е новият кошмар на шофьорите във Варна. Това коментират повечето участници в движението в града. Според мнозина, причината е в пускането на новия бул. „Левски“ без подходяща връзка с крайезерния път.

„Ако някой си мисли ,че този новия булевард облекчи движението в града, да дойде на ул. „Девня“ след Аспарухов мост в посока старата гара!!“, това коментира във Фейсбук варненец, който е прекарал в задръстването около половин час.

„Голямо отпушване ви казвам... Освен че се отпуши самия булевард за сметка на останалите улици, не виждам друго да е станало...“, това споделя друг изстрадал шофьор от Варна по повод твърденията, че „златната“ градска магистрала ще реши проблемите с трафика.

Както „Петел“ писа на няколко пъти, това няма как да стане, след като той свършва в същата като преди ул. „Девня“, чиито капацитет не се е повишил.

Освен това цялостно решение за включването на потока автомобили от бул. „Левски“ след Максуда няма. На мястото изградено временно кръгово, ново съоръжение тепърва ще се изгражда. А строителството му означава само едно – още по-големи тапи.

Ефектът от задръстването се прехвърля и върху друга улица - „Георги Пеячевич“, която е по-старата връзка от бул. „Вл. Варненчик“ към крайезерния път преди да бъде направено новия участък на „Левски“. След като новия булевард беше пуснат, улицата се затапи сериозно. Това показва и картата на трафика във Варна, където вече има предупреждения към водачите.

Планирането на трафика във Варна очевидно не е лесна работа. Макар че от години общината разполага с компютърни модели, които могат да предвидят какво ще стане при промяна в интензитета на движението, те явно не се вземат предвид при планирането и изграждането на новите улици. Или поне значението им не е толкова голямо, колкото ... едни предстоящи избори, да речем.

Междувременно шофьорите в морския град са оставени да спорят и да се чудят дали новият булевард „Левски“ за 113 млн. лева носи някаква полза на града. Защото какъв е смисъла да можеш да минеш по неговите широки платна за нула време, щом ще влезеш за половин час в задръстване?

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html