25 отбора се включиха в четирите възрасти на силния детски футболен турнир във Варна.


Домакин бе местният клуб Шампиони със съдействието на Зоналния съвет на БФС, Министерството на младежта и спорта и дирекция “Спорт” към общината.

Събитието е част от “Варна – европейски град на спорта 2019” и се организира по програмата на ММС "Децата и спортният клуб". Мачовете се играха на терените на Грандхотел "Варна", "Спорталас" и "Хаджиев Спорт Център".

При най-малките (родени 2011 г.) шампион стана отборът на Дунав (Русе), следван от столичния БГ Барса и Звездичка (Бургас). Тук за най-полезен състезател бе избран Владимир Христов от Дунав.

При една година по-големите (родени 2010 г.) първи отново станаха русенци, следвани от Левски и МФК Тича (Варна). MVP тук е Мехмедов от Дунав.

При родените 2009 г. №1 е отборът на Левски, за който трябва да се отбележи, че разчита на таланти, които са с една година по-малки, тоест 2010. Втори в тази възраст е Дунав, а трети - отборът на домакините ДФК Шампиони. Алекс Стоилов от Левски пък грабна индивидуалния приз в тази възраст.

Турнирът за набор 2008 бе спечелен от единствения чуждестранен тим - Шериф (Тираспол, Молдова). Втори тук е Свиленград, а Шампиони е трети. Най-полезен състезател стана Веселин Попов от Свиленград.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html