Спането е директно свързано с природата. Свързваме природните материали с растения, чиста вода, свеж въздух… Но природните материали са още минерали и метали. Среброто помага на активните хора в 21-ви век да останат в контакт с природата, без да се налага да се отказват от модерния си начин на живот.

 

1. Елементът на победителите.

Кир Велики, първият император на Персия, нареждал на войниците си да носят вода само в сребърни съдове при дългите завоевателни експедиции. Той знаел, че така водата няма да се замърси и е запазвал здравето на войниците си. Кир е построил империя, която е била сред най-мощните в света по време на управлението му.

Среброто е противник на много бактерии, включително на някои от най-опасните за хората като салмонела и ешехерия коли. В миналото богатите хора са използвали главно сребърни съдове – не само заради високата им стойност, но и защото са имали антибактериален ефект. Интересно е, че до 19-и век, базата за сравняване на световните икономики не е било златото, а среброто. Това е причината и по-заможните хора да са губели по-малко зъби, а децата им да са оцелявали до зрелост в пъти повече спрямо бедните. От там идва изразът „роден със сребърна лъжичка в устата“.

 

2. Защита от микроби.

Среброто е било тих, но верен приятел на човешкото здраве, преди да бъде обявено официално за антибиотик през 19-и век. Употребата на среброто в медицината се увеличава всеки ден. Използва се за третиране на изгаряния и антибактериална защита на оперативни инструменти. През 70-те години, много лекари в САЩ са провеждали изследвания за ефекта на тъканите с покритие от сребро върху хронични кожни възпаления. Също така за усложнени костни фрактури, рани и подутини по кожата. Смята се, че среброто елиминира серия вредни микроби при продължителен период. В същото време щади кожата и има регенеративен ефект. Предвид тези открития, медицинските технолози са открили какъв е оптималния начин да се използва сребро в тъканите.

 

3. Спане за здраве.

Всичките тези знания са преработени за всекидневна употреба и днес е възможно да купиш матрак или топ матрак със сребърна обработка. В най-активния период от живота ни, телата ни са изложени на огромен стрес, създавайки безкрайни предизвикателства за кожата ни. Модерните хора са наясно, че физическата активност, хигиената и правилната козметика може да ни помогнат в битката със стреса. Среброто в матрака ни помага, докато спим. Освежава кожата ни и има превантивен ефект. В допълнение предотвратява развитието на кожни и респираторни алергии.

Кожата, особено в зряла възраст, има нужда от постоянна, ефективна и нежна грижа. Кожата на възрастните хора е много по-малко защитена от външни въздействия и показва много по-бързо промяна в здравословното състояние. Хората с диабет често страдат от суха и напукана кожа. Именно среброто в топ матрака създава антисептична спална среда и помага на кожата да заздравее и да подобри качеството на епидермиса си. Няма нужда да коментираме ефектите на такъв тип матраци. Среброто е натурален елемент с антимикробни ефекти.

 

4. Силвър Плюс Обработка.

Спането на такъв топер със сребърна обработка е особено полезно за хора с натоварено ежедневие, които биха искали да използват природните лекове. Това е напълно натурален начин да имаме по-здраво тяло и да не правим промяна в начина си на живот. Всички спим и го правим всяка нощ. Просто е: спете натурално. Дормео Силвър Топер е със специална обработка Силвър Плюс против задържане на неприятни миризми и поява на прахови акари. Тя ти гарантира хипоалергичен ефект - не позволява размножаването на микроорганизми. Освен това отблъсква множество бактерии като стафилококи и гъбички и не задържа неприятни миризми.

 

5. Среброто.

Това е елемент с химическия символ Ag. Той е мек, бял и блестящ метал.

Среброто има най-високата термална проводимост  от всеки химичен елемент. Благодарение на това си качество, сребърните частици в матрака могат да разнасят излишна топлина към по-хладните части на матрака и обратно – топло от матрака към студеното ви тяло. Така ще запазите оптималната температура, докато спите.

Така топ матракът елиминира статичното електричество. Заради сребърните частици, прахът е отблъснат и не се стаява на матрака, привличайки акари. Това носи анти-алергичния ефект.

Благодарение на проводимостта и потока на енергия през сребърните частици, те имат антисептични и противогъбични ефекти.

Благодарение на химичните си качества, сребърните частици в топ матрака помагат на кожата да заздравее.

 

* публикация

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html