Старши треньорът на Бенфика Бруно Лаже призова футболистите си бързо да загърбят разочарованието от изненадващото домакинско поражение от Фейенорд в Шампионската лига и да се съсредоточат върху подобряването на представянето си преди предстоящите си мачове.

"Няма нужда да гледаме назад", каза той, след като поражението с 1:3 сложи край на победното му начало като треньор на португалския отбор.

Лаже пое поста от германеца Роджър Шмид през септември и изведе Бенфика до шест поредни победи във всички турнири, включително успехи над Цървена звезда и Атлетико Мадрид в първите им два двубоя от Шампионската лига.

"Именно в моменти на трудности играчите и отборите трябва да представят най-добрата версия на себе си и най-важното е как ще отговорим в следващия мач", каза Лаже, гледайки към срещата от португалското първенство срещу Рио Аве в неделя.

Бившият мениджър на Уулвърхамптън каза, че неговият отбор е започнал положително и е бил изненадан, когато получи гол след 12 минути игра.

"Начинът, по който допуснахме първия гол, беше странен. Беше положение за нас, но загубихме топката и изведнъж те лесно влязоха в нашето наказателно поле", добави той.

Фейенорд поведе с 2:0 на полувремето, но Бенфика върна един гол в 66-ата минута и след това увеличи натиска.

"Публиката ни даде много енергия, но след това отново загубихме концентрация и им позволихме да направят 3:1, което сложи край на двубоя. Положителното нещо беше отношението на отбора през второто полувреме", коментира още треньорът.

Бенфика гостува на Байерн на 6 ноември в следващия си мач от Шампионската лига.

Следвай ни: