Тази вечер ще се изиграят 16 от мачовете в третия кръг на Лига Европа, след като вчера Галатасарай и Брага постигнаха домакински победи, съответно над Елфсборг и Бодьо/Глимт. Седем от днешните срещи ще започнат в 19:45 часа, а останалите са с начален час 22:00.

В един от ранните двубои ПАОК с българския национал Кирил Десподов ще приеме на своя стадион Виктория (Пилзен), като и двата тима ще преследват своята първа победа в турнира през сезона. По същото време Рома и Динамо (Киев) също ще се надяват да постигнат първи успех в Лига Европа в двубоя си на “Олимпико”. Атлетик Билбао и Славия (Прага) ще играят на “Сан Мамес”, а Айнтрахт Франкфурт е домакин на РФС. Ница е гост на Ференцварош, а Макаби (Тел Авив) ще се изправи срещу Реал Сосиедад в Белград, като и четирите тима са без победа в турнира досега.

Изглежда, че по-интересните мачове са запазени за по-късния стартов час. Най-очакваният сблъсък е този между Фенербахче и Манчестър Юнайтед в Истанбул. След ремитата с Твенте и Порто “червените дяволи” ще се опитат да запишат първия си успех в Лига Европа през сезона срещу бившия си мениджър Жозе Моуриньо. Междувременно, има и други интригуващи срещи като Порто - Хофенхайм. Лацио и Лион ще се опитат да продължат победните си серии в турнира в двубоите си, които са съответно срещу Твенте и Бешикташ. Същото важи и за Тотнъм и ФКСБ, чиито днешни съперници са съответно АЗ Алкмаар и Рейнджърс. Родният първенец Лудогорец пък ще се постарае да надвие безгрешния до момента Андерлехт в Брюксел за първата си победа в състезанието през тази кампания.

Следвай ни: