Лигата на конференциите продължава с вторите мачове за тимовете от новия формат на турнира, като днес ще се изиграят всичките 18 двубоя. Повечето срещи стартират от 19:45 часа българско време, а следващите са от 22:00 часа.

Фаворитът в турнира Челси ще гостува на Балканите на Панатинайкос в най-интересния мач за вечерта. “Сините” от Лондон стартираха с атрактивна победа с 4:2 над Гент и ще искат да затвърдят добрия си старт, като отново ще заложат на футболисти, които не вземат чак толкова участие в Премиър лийг. Панатинайкос, който елиминира по пътя си българския Ботев (Пловдив), започнаха ЛК с разочароващо равенство като гост на босненския Борац (Баня Лука), и сега ще иска да зарадва френетичните си фенове, още повече отборът не се представя особено добре и на домашната сцена.

Финалистът в две последователни години в турнира Фиорентина ще гостува в Швейцария на Санкт Гален. “Виолетовите” започнаха с домакински успех над уелския ТНС и също ще искат да продължат с победите. Санкт Гален пък стартира с унизително поражение с 2:6 в Белгия от Серкъл Брюж и сега ще иска да се реваншира.

🔵 Nkunku 🎈

⚽️ Another goal incoming on MD2? #UECL | @ChelseaFC pic.twitter.com/BiYq58Tq4P

— UEFA Conference League (@europacnfleague) October 23, 2024

В друга любопитна среща Бетис е домакин на традиционния евроучастник ФК Копенхаген. Испанците загубиха в първия си мач от Легия във Варшава, а сега ще имат нов труден съперник. Датчаните също стартираха с поражение от полски отбор, след като отстъпиха вкъщи с 1:2 на Ягелония.

Немската сензация Хайденхайм, който записа историческа първа победа в групи, след като се наложи над Олимпия (Любляна), ще гостува в Кипър на Пафос, който по пътя си успя да елиминира българския ЦСКА 1948. Домакините в този мач записаха убедителен успех с 4:1 над Петрокуб в Молдова в предишния кръг.

Testa a #StGallenFiorentina 💜⚜️#forzaviola #fiorentina pic.twitter.com/x2miASJIGS

— ACF Fiorentina (@acffiorentina) October 23, 2024

В мачовете днес би трябвало да има и българско участие, като АПОЕЛ Никозия с национала Георги Костадинов в състава пък е домакин на Борац (Баня Лука).

Следвай ни: