Барселона разгроми Байерн (Мюнхен) с 4:1 в дербито от третия кръг в основната фаза на Шампионската лига. 

В герой на мача се превърна Рафиня. Капитанът на домакините заби исторически хеттрик, а головете му бяха кой от кой по-хубави.

Барса поведе още в 1-вата минута. Фермин Лопес изведе Рафиня след грешка в средата на терена от страна на Байерн Мюнхен, а бразилецът, който излезе очи в очи с Мануел Нойер, заобиколи стража, за да прати топката в опразнената врата.

В 10-ата Томас Мюлер качи топката на главата на Хари Кейн, който я прати във вратата на Пеня, но след прегледа с ВАР не бе зачетено попадението заради минимална засада. 

В 18-ата минута все пак съдиите признаха гол на тарана. Серж Гнабри се справи с Жул Кунде и подаде към Кейн, който матира Пеня за 1:1. 

В 36-ата минута кореецът Ким Мин-джае направи груба и фатална грешка, Фермин овладя топката, не успя да прехвърли Нойер, но Упамекано не успя да блокира нахлулия Роберт Левандовски, който наказа бившия си отбор за 2:1. 

Секунди преди почивката Рафиня получи страхотен дълъг пас от Марк Касадо, поведе си топката, отърси се от опеката на Герейро и Упамекано и стреля неспасяемо покрай Нойер за 3:1. 

В 56-ата минута Ламин Ямал намери Рафиня, който овладя на гърди и не остави шанс на Ким Мин-джае и Упамекано да го настигнат, преди да прати топката в мрежата за 4:1, с което оформи хеттрика си.

С успеха Барса е на 10-о място в класирането с 6 точки. Байерн е чак 23-и с 3 точки.

Героят Рафиня не скри гордостта си след триумфа. 

"Изиграхме много добър мач като отбор. Постигнахме втората си победа в Шампионската лига и вече мислим за събота. Предстои ни много трудно Ел Класико. Един от най-добрите мачове в света, каза бразилецът.

- "Много съм щастлив. Да спечелим по този начин, пред нашите фенове, е най-доброто, което можехме да направим. Доволен съм от трите ми попадения, както и от четвъртия гол, защото попадението на Левандовски също беше от голямо значение. Нямам думи да опиша всичко това. Мисля, че това, което правим на терена, казва всичко."

 

 

 

Лил хвърли една от големите бомби в третия кръг на Шампионска лига, след като победи с 3:1 като гост Атлетико Мадрид. Домакините започнаха много силно мача и създадоха няколко опасни положения пред вратата на Люка Шевалие, който направи няколко спасявания, но капитулира при попадението на Хулиан Алварес в 8-ата минута. Френският отбор обаче обърна развоя на събитията на терена през вторите 45 минути. Едон Жегрова вкара много красив гол в 61-ата минута, после Джонатан Дейвид наказа Атлетико с два гола в 74-ата от дузпа и 89-ата минута.

Най-напрегнатата ситуация в мача се получи в 70-ата минута. Съдията Марко Гуида свири дузпа за Лил за нарушение на Коке срещу Бенжамен Андре. ВАР разгледа ситуацията продължително време, което допълнително увеличи напрежението на терена. Диего Симеоне също не успя да сдържи емоциите си и получи жълт картон за протестите край страничната линия. От Атлетико Мадрид имаха претенции, че Андре е играл с ръка преди да играе с топката и да бъде изритан от Коке. Топката наистина се удари в ръката на Андре, но тупна от терена в ръката му. 

Джонатан Дейвид вкара дузпата в 74-ата минута и направи обрата пълен - 1:2. 

Отново той фиксира крайното 1:3, след като се оказа най-съобразителен при едно меле в наказателното поле на Атлетико.