От Лийдс официално обявиха уволнението на Хави Грасия, както и назначаването на Сам Алардайс, който заменя испанския специалист като мениджър на тима.

Договорът на 68-годишния треньор е само до края на сезона, като през този период йоркширци ще изиграят едва четири мача: домакинства на Нюкасъл и Тотнъм, както и гостувания на Манчестър Сити и Уест Хам. Въпреки това Алардайс ще получи голям бонус, ако успее да запази Лийдс в Премиър лийг. Досега опитният наставник е спасявал четири отбора от изпадане от английския елит: Блекбърн (2007/08), Съндърланд (2015/16), Кристъл Палас (2016/17) и Евертън (2017/18), като не успя да направи това само в последния си досегашен клуб - Уест Бромич (2020/21). Дебютът му начело на йоркширци ще бъде при визитата на “гражданите” в събота.

📰 #LUFC can confirm Javi Gracia will leave the club, with our remaining four games overseen by experienced head coach Sam Allardyce. We thank Javi and his team for their efforts under difficult circumstances.

— Leeds United (@LUFC) May 3, 2023

От друга страна, Грасия се задържа като мениджър на Лийдс едва за 12 мача във всички турнири след пристигането си в края на февруари. В тях “белите” записаха три победи, две равенства и цели седем загуби. 53-годишният треньор оставя тима на 17-ата позиция в класирането на Премиър лийг с 30 точки, колкото има и 18-ият Нотингам Форест, който е първият отбор в зоната на изпадащите.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe