Манчестър Юнайтед мисли за варианти за нов вратар, в случай че Давид Де Хеа не продължи договора си с клуба. Според "Дейли Мирър" "червените дяволи" са се насочили към стража на Евертън Джордан Пикфорд като алтернатива на испанеца.

Настоящият договор на Де Хеа изтича това лято, въпреки че Юнайтед има възможност да го удължи с още 12 месеца. Очаква се 32-годишният испански страж да подпише нов контракт и да остане на "Олд Трафорд", като ще намали заплатата си за сметка на значителни бонуси.

Ако обаче това не се случи, от Манчестър Юнайтед смятат националния вратар на Англия Пикфорд за добър вариант за заместник на Де Хеа. Подобен трансфер би бил още по-вероятен, ако се стигне до изпадане на Евертън от Премиър лийг.

🚨 Manchester United boss Erik ten Hag will make signing Everton's Jordan Pickford a priority if the club is unable to secure a new deal for David de Gea.

(Source: Daily Mirror) pic.twitter.com/qv4g65rKQG

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) May 12, 2023

29-годишният Пикфорд е изиграл общо 234 мача за "карамелите", откакто се присъедини от Съндърланд за 30 млн. паунда през 2017 г. Стражът има и 52 мача за английския национален отбор.

Ман Юнайтед е свързван и с други вратари, сред които световният шампион от Астън Вила Емилиано Мартинес и високо оценения млад нидерландски вратар Барт Вербруген от Андерлехт, които също са варианти за наследници на Де Хеа. Гарантираното титулярно място на испанеца напоследък бе поставено под въпрос, след като той направи редица грешки в последните мачове на "червените дяволи" със Севиля и Уест Хам.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago