Легендата на Левски Емил Велев се съгласи да коментира пред BgDerby евро мача на "сините" срещу германският колос Айнтрахт Франкфурт. Българският отбор загуби с 2:0 и не успя да се докопа до класиране в груповата фаза на ЛК. Отборът на Николай Костов се държа мъжки, но голове в края на Нганкам и Шакири донесоха успеха на немците.

"Заслужена загуба. На футболистите на Левски не достигна опит. Играчите излязоха пренавити. Пролича си класата на Марио Гьотце. С един пас и решава всичко. Особено за първия гол. На Левски му трябваха още мачове в Европа. Младите да трупат опит, а разбира се и финансовата част ще е налице. Всички отбори искат мачове в Европа. Срещу немците футболистите не бяха концентрирани. Вижте как Аякс не излязоха подготвени и загубиха от Лудогорец, но те си бяха решили нещата още в първия двубои. Сега Лудогорец пак ще напълнят касата и ще покажат футболистите си в Европа. Едно голямо браво на Пламен Андреев. И Петрис игра добре, а имяхме само едно положение на Роналдо в началото. За да искаш да елиминираш Айнтрахт трябва и умения. Но и немците правиха грешки. Трябваше да играем по-креативно, не с пет човека в защита. с четирима в отбрана щеше да е по-добре. играхме дефанзивно. Допускахме много грешки. Схемите 3-5-2 и 3-4-3 в България не виреят" каза Емил Велев.

За амбициите на Левски в шампионата допълни:

"В първенството има три победи и две загуби, значи нещо не е наред. Трябва да наваксваме точки, но другите бият. Локо Пловдив и Черно море са доста напред. Ще е мъка да ги настигнем. Мартин Петков много ни липсва. Ще видим какво ще стане" допълни пред BgDerby Кокала.

На въпрос има ли оферти към него специалистът отговори:

"Аз се занимавам с моя отбор Левски Спартак. Вече имаме мъжки отбор. Започваме от А окръжна група в неделя" завърши треньора