ПАОК победи с 2:1 Айнтрахт Франкфурт в мач от групите на Лигата на конференциите. Изработен гол от българския национал Кирил Десподов реши двубоя между добрите европознайници на Левски.

Бившето крило на ЦСКА и Лудогорец се появи в игра от резервната скамейка десетина минути преди края. В добавеното време на срещата Десподов спечели свободен удар, който изпълни. След кратко разбъркване Константинос Кулиеракис от близко разстояние матира Кевин Трап.

Преди това двата отбора си размениха по един гол. Солунци поведоха чрез Андрия Живкович в 28-ата минута, докато Омар Мармуш изравни в 68-ата.

След успеха ПАОК направи огромна крачка към прогресирането напред в надпреварата, защото е с максимален актив от 6 точки на върха в група G. Айнтрахт е втори с 3 точки. ХИК и Абърдийн са на дъното с по 1. Те направиха хикс 1:1.

В 7-ата минута германците разиграха добре. Фарес Шаиби центрира на далечната греда. Нилс Нкунку отигра с едно докосване, но покрай целта.

Четири минути по-късно Андрия Живкович намери Виериня в наказателното поле на „орлите“. Той стреля от въздуха в аут.

В 16-ата минута ПАОК успя да преодолее Кевин Трап. Живкович изведе в коридор Мбвана Самата. Той овладя и вкара. Голът беше преразглеждан от ВАР за фал срещу Робин Кох и засада. Оказа се, че Самата е с много малко зад защитата на германците. Затова резултатът остана 0:0.

Десетина минути по-късно солунци все пак излязоха напред в резултата. Те получиха свободен удар пред наказателното поле на съперника. Андрия Живкович застана зад топката. Сръбският национал опита прострелно центриране. След като всички играчи се разминаха с топката, тя влетя в мрежата зад Кевин Трап.

В 37-ата минута вратарят на ПАОК Котарски се отчете със страхотно спасяване. Той успя да избие в корнер много опасен удар от разстояние на Ели Скири.

В 54-тата минута Франкфурт беше много близо до изравнителен гол. Доминик Котарски не беше съвсем убедително и боксира слабо центриране отдясно. Вратарят на ПАОК се сблъска с Омар Мармуш. Последва удар с глава на Ансгар Кнауф. Котарски успя да се изправи навреме и да избие в ъглов удар.

Час игра след началото Омар Мармуш избяга от защитата на домакините и излезе сам срещу Котарски. Хърватинът успя с крак да избие диагоналния удар на нападателя на германците.

В 68-ата минута именно Мармуш наказа непростима грешка на младия централен бранител Константинос Кулиеракис. Той беше последен в защитата и по невнимание подари топката на Мармуш. Този път националът на Египет беше безпощаден с удар в горния ляв ъгъл.

В 83-тата минута Айнтрахт отново получи свободен удар непосредствено пред наказателното поле на ПАОК. Фарес Шаиби завъртя технично топката над стената. Със сетни усилия Котарски успя да я закачи с върха на пръстите си и я отклони в напречната греда. При приземяването стражът почти контузи ръката си, но се превърна в герой за своите.

В добавеното време на мача Кирил Десподов спомогна на своя тим да вкара втори гол. Българският национал спечели нарушение на ъгъла на наказателното поле. Именно той центрира в наказателното поле. След рикошет топката стигна до Кулиеракис, който от непосредствена близост нямаше как да пропусне – 2:1.

Времето пред Айнтрахт за реакция беше много малко и "орлите" не успяха да отговорят. Така си тръгнаха с празни ръце от митичния "Тумба".