Наставникът на Байерн (Мюнхен) Венсан Компани говори преди утрешния първи мач за баварците в Шампионската лига срещу Динамо (Загреб).

Специалистът коментира поредната контузия в защита за германския гранд, този път на Саша Боей: “Имаме опции на позицията на десния бек. Ще помислим отново за това тази вечер. Не разполагаме с много време. Жалко за Саша, той беше в добра форма. Надяваме се той да се върне бързо. Сега няма да разкривам кой ще играе на негово място”.

Vincent Kompany on Boey's injury and who will play at right-back: "We have options. We'll think about it again this evening. We don't have much time. It's a pity for Sacha, he was in good form. We hope he comes back quickly. I'll not reveal now who will play [at right-back]… pic.twitter.com/Pnml1qZouY

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) September 16, 2024

Мечтата да достигнем финала в Мюнхен е за феновете, те могат да мечтаят. Най-важното за мен е да го покажем на терена. Утре ни очаква труден мач. Важното е да играем добре и да спечелим утре. Надяваме се, че феновете ще могат да мечтаят за финала още дълго време. Не мога да правя големи разлики между отделните мачове.

Не би трябвало да има разлика между Динамо (Загреб) и Барселона. Подготвям се за мача така, както го направих в последния мач срещу Кил и в следващия срещу Вердер (Бремен). Това все пак е футбол, трябва да играем. Искаме да постигаме целите си във всеки мач и да печелим точки. Знаем силните и слабите страни на противника. Това е нашият приоритет.

Kompany on tomorrow's game: "I can't differentiate too much between individual games. There should be no difference between Zagreb and Barcelona. We want to achieve our goals in every game and get points. We know the opponent's strengths and weaknesses. That's our priority." pic.twitter.com/Nk4FlL11ji

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) September 16, 2024

Динамо (Загреб) са талантлив и технически силен отбор. Те са свикнали да държат топката много в последната третина и да намират пролуки по този начин. Това е отбор, който умее да се защитава в наказателното поле и не дава много пространства. Искаме да играем нашата игра. Надяваме се това да ни донесе успех“, продължи Компани.

Наставникът на Байерн коментира и ситуацията с Леон Горетцка, който има записани само няколко минути от началото на сезона и не бе в групата и за мача с Холщайн (Кил): “За този мач разполагахме с 21 здрави играчи. Ако някой друг не беше в състава, щяхте да попитате и за него. Трябваше да оставим един играч вкъщи и това беше Леон. Сега Саша Боей е аут, така че разполагаме с 20 играчи и този въпрос не възниква. Преди мача фокусът е изцяло върху играта. Нуждаем се от положителна енергия“.

Следвай ни: