Брайтън се класира за следващия кръг на "Карабао Къп", след като победи Уулвърхамптън с 3:2 в зрелищен сблъсък. Мачът предложи доста вълнения и красиви голове, но накрая "чайките" ликуваха като краен победител.

Домакините взеха преднина от два гола до средата на първото полувреме. Първо Карлос балеба откри резултата след хубав изстрел по земя в 14-ата минута, а с не по-малко красив шут Саймън Адингра удвои преднината на своя тим в 31-вата минута.

Уулвс реагира и в 44-тата минута успя да върне интригата. Мат Дохърти проби почти до аутлинията и върна към Гонсало Гедеш, който бе точен за 2:1.

В 85-ата минута обаче Брайтън вкара трети гол. "Чайките" организираха контраатака, удар на Дани Уелбек бе спасен от вратаря, но Ферди Кадиоглу отблизо довкара топката за 3:1.

В добавеното време Уулвърхамптън направи загубата си по-почетна. Йорген Ларсен се възползва от грешка в отбраната и отне топката в наказателното поле, след което върна за Томас Дойл, който с мощен шут с помощта на напречната греда оформи крайното 3:2.

Следвай ни: