Старши треньорът на Наполи Антонио Конте ще се изправи срещу бившия си отбор Ювентус в събота. Конте прекара 13 сезона в Торино като играч и три като треньор. Той ще се завърне пред феновете на Ювентус за първи път от 2014 г. Последните гостувания, които имаше там, докато беше наставник на Интер, се играха без фенове поради пандемията.

Конте започна днешната си пресконференци с думи за Тото Скилачи, който почина вчера: "Първо искам да кажа нещо за Тото Скилачи, който беше само на 59 години. Той беше футболист и човек, който се превърна в емблема, особено за нас, хората от юга. Човек, който стигна до върха и беше пример за всички нас. Мислите ми са със семейството му, което загуби един изключителен човек".

🗣️ | Antonio Conte: "It is inevitable that there will be great emotion for me to return to that stadium and it will be the first time with the fans after what happened with the pandemic."#Juventus #JuveNapoli pic.twitter.com/2DQj1CpbFV

— Juve Xtra (@juven_xtra) September 19, 2024

Наполи записа три поредни победи след загубата от Верона на старта. Конте вярва, че трансферният прозорец е причината за слабия старт. Според него е прекалено рано дербито в събота да покаже на какво ниво са двата отбора: "Както казах преди мача с Каляри, със затварянето на трансферния прозорец толкова късно трябваше време за адаптация за всички. Някои нови играчи пристигнаха само няколко дни преди това, а и трябваше да играем три мача с футболисти, които впоследствие напуснаха. Работим здраво, за да намерим точния баланс".

"Всеки мач е тест. В Каляри трябваше да се справяме с трудна среда, труден терен. Понякога тестовете са на тактическо ниво. Надяваме се преодоляването на тези предизвикателства да доведе до нещо, но е прекалено рано да се каже. Започваме на друго ниво в сравнение с миналата година. Разликата ни с Юве беше 18 точки. Не мисля, че те могат да са доволни от трето място, след като бяха толкова далеч от Интер. Ние не можем да сме доволни да завършим 20 точки зад тях и Милан и на 40 зад Интер", каза още той.

🗣️#Conte: “#Juve, la mia storia parla chiaro. #Motta? Mi fa sorridere e rattristare” https://t.co/F94nVBMQBE

— Tuttosport (@tuttosport) September 19, 2024

"Миналото ми е ясно. 13 години в Юве като играч, бях капитан няколко години, спечелих всичко с клуба. Имах възможност да съм треньор там три години и това бе началото на серията от девет поредни титли. Част от историята на Юве съм заради това, което съм направил и съм дал на клуба. По-лесно е да останеш в един клуб цялата си кариера като играч. Говоря за Брусколоти с Наполи, Малдини, Барези, Антониони, Тоти..., но като треньор е невъзможно да определяш кариерата си. След Ювентус кариерата ме отведе на различни места. Днес имам удоволствието да работя в отбор като Наполи. За мен, като човек от Юга, е гордост и чувство на удовлетворение. Ще има много емоции да се завърна на този стадион", сподели Конте.

Следвай ни: