Бившият вратар на Реал Мадрид и Валенсия, а също така и национал на Испания Сантяго Канисарес засипа с похвали наследника си на вратата на "белия балет" Тибо Куртоа и го нарече "най-добрият вратар, който е виждал". Канисарес беше гост на испанския канал Movistar и се изказа ласкаво за белгиеца като каза, че той е най-добрият вратар, който е виждал и го сравни с Диего Марадона, Лео Меси и Кристиано Роналдо.

"Куртоа е Марадона, Меси, Кристиано Роналдо сред вратарите. Той е най-добрият вратар, който очите ми са виждали, без съмнение“, каза испанският бивш национал.

Тибо Куртоа преодоля сериозна контузия и се завърна между гредите в Реал Мадрид. В първата среща от новия сезон в Шампионската лига с Щутгарт той доказа класата си и отново заяви претенциите си да бъде номер 1 на своя пост.

"Днес, когато футболът е по-динамичен, а играчи от всеки пост на терена могат да бъдат заплаха за твоята врата, човекът на голлинията става все по-важен. Куртоа има всичко, за което се сетите. Реал Мадрид имат невероятен късмет с него", допълни още 54-годишният анализатор.

Неговият син Лукас Канисарес също е вратар, юноша е на Реал Мадрид, но след 32 мача във втория отбор през това лято се премести в португалското първенство в състава на Фарензе.

Courtois against Stuttgart pic.twitter.com/mQCQRq8UCV

— Troll Football (@TrollFootball) September 17, 2024
Следвай ни: