Спарта (Прага) започна с фурор участието си в новия формат на Шампионската лига. Чешкият гранд разби гостуващия РБ Залцбург с 3:0 пред препълнените трибуни на "Епет Арена". 

Мачът започна с мечтан старт за домакините. Още не беше изтекла и 2-ата минута, когато финландецът Каан Кайринен откри резултата. Надмощието на Спарта продължи и секунди преди почивката тимът вече имаше комфортна преднина. Осигури я нигерийският център-нападател Виктор Олатунджи в 43-ата минута.

След почивката хаосът в отбраната на надменните гости стана още по-голям и те получиха заслужено наказание. Косоварят Казим Лачи се размени пасчета с Олатунджи и буквално направи за смях защитата на Залцбург, преди да опъне мрежата за 3:0!


В следващия кръг на турнира Спарта ще гостува на немския Щутгарт на 1 октомври, Залцбург ще премери сили с френския Брест у дома.


В друга среща от вечерта в Шампионската лига Болоня и Шахтьор (Донецк) завършиха 0:0. Гостите могат повече да съжаляват за пропуснатата победа. Още във 2-ата минута те получиха дузпа, след като австриецът Пош събори в пеналта бразилския щурмовак Ежиналдо.

С изпълнението на наказателния удар се нагърби Георги Судаков. Вратарят Скорупски обаче спаси лекия шут на младока от "бялата точка". Полският страж на Болоня по този начин затвърди реномето си на истински майстор по спасяването на дузпи - най-добрият в Серия "А" по този показател в момента.