Бетис победи гостуващия Хетафе с 2:1 в отложен мач от третия кръг на Ла Лига. Както и срещу Леганес преди няколко дни, в основата на успеха беше Джовани Ло Селсо. Аржентинският национал отбеляза и двата гола за "вердибланкос", а тимът на Мануел Пелегрини събра 8 точки и се настани на шестото място в класирането.

Хетафе не направи почти нищо в офанзивен план и разчиташе да удържи нулевото равенство, но го направи само до почивката. Отборът от надридското предградие още няма победа през сезона и се намира в зоната на изпадащите.

Преди почивката гостите играха много грубо и реферът Хуан Луис Пулидо им вдигна 4 жълти картона само в рамките на 4 минути между 12-ата и 16-ата. Ез Абде беше най-активен в състава на Бетис, но на два пъти пропусна от чисти позиции, а и вратарят на Хетафе Давид Сория показа класа.

Малко преди края на първото полувреме Ло Селсо навърза няколко бранители и стреля силно, но топката мина встрани от целта. До почивката имаше и една спорна ситуация в наказателното поле на гостите, когато Пабло Форналс претендираше за дузпа, но сигнал не последва.

В началото на втората част Бетис наложи мощен натиск и единствено намесите на Сория помогнаха на Хетафе да оцелее. В 58-ата минута Луис Мия игра с ръка в наказателното поле и този път Пулидо даде дузпа за домакините, а Ло Селсо беше безкомпромисен от бялата точка - 1:0.

Аржентинецът реши мача окончателно в полза на севилци в 74-ата минута. Той получи пас от Марк Роха, шутира силно, а топката рикошира в противников защитник и стана неспасяема за Сория. Силите на гостите стигнаха само за почетно попадение на резервата Мауро Арамбари в добавеното време.

Следвай ни: