Манчестър Сити и Интер завършиха наравно - 0:0, на старта на сезон 2024/2025 в Шампионската лига. Повторението на финала от 2023 г. предложи равностойна игра през първата част и пълна доминация на "гражданите" през втората, но гол така и не падна.

Първият точен удар бе дело на Маркъс Тюрам в 6-ата минута. В 18-ата минута новото попълнение на домакините Савиньо центрира с левия си крак от десния фланг на нападанието към Ерлинг Холанд, който се извиси над защитниците на "нерадзурите", но изстрелът му попадна право в ръцете на Ян Зомер.

В 55-ата минута Джак Грийлиш подаде към Холанд, който стреля от границата на наказателното поле, но шутът мина на сантиметри покрай вратата.

Неприятностите за домакините се увеличиха. Капитанът Кевин де Бройне получи контузия малко преди края на полувремето и бе заменен принудително от Илкай Гюндоган.

Най-чистото положение в мача беше за гостите.
В 76-ата минута Дензел Дъмфрийс проби по десния фланг и центрира в наказателното поле. Топката се отклони от защитник на "гражданите" и попадна в Хенрик Мхитарян, но изстрелът на арменеца профуча над вратата, пазена от Едерсон.

Три минути по-късно левият бек на домакините Йошко Гвардиол получи топката на границата на наказателото поле и със силен удар затрудни ветерана Зомер.

Секунди преди края отново хърватинът центрира към непокрития Гюндоган в наказателното поле, но изстрелът му бе право в обсега на швейцарския страж.

Холанд пък продължава да чака своя гол №100 с екипа на Ман Сити. Норвежкият таран вкара девет гола, включително два хеттрика, в първите четири мача от Висшата лига този сезон, с което общият му брой попадения за клуба достигна 99 от 103 срещи.

В същото време Пари Сен Жермен изтръгна инфарктна победа над Жирона с 1:0. Единственото попадение в мача, който бе дебютен за каталунския тим в турнира, падна в 90-ата минута. Той бе дело на Нуно Мендеш. Голямата вина за гола носи стражът на Жирона Пауло Гацанига, който позволи не особено силния удар по земя на левия бек да мине през ръцете и краката му и да се озове зад голлинията.