Сеад Колашинац знае, че ще се изправи срещу силен и уверен отбор в мача на Аталанта срещу Арсенал от Шампионската лига в четвъртък. 31-годишният защитник от Босна и Херцеговина се раздели с "артилеристите" през 2022 година и премина в Олимпик Марсилия, а след това облече екипа и на отбора от Бергамо.

"Щастлив съм да видя отново старите си съотборници, това е специално. Винаги е трудно да се играе срещу английски отбори. Те са физически силни. Гледаме много мачове от Висшата лига и знаем, че ще бъде трудно, но сме се подготвили добре и имаме план за игра, който да изпълним. Арсенал спечели дербито на Северен Лондон и е пълен с увереност. Те имат страхотни играчи, стабилни са в защита и са много опасни при статичните положения. Изправяме се срещу отбор в отлична форма, който може да пресира високо, като същевременно остава компактен. Те са млад състав, който познава силните си страни, но и ние знаем за нашите", коментира бранителят пред медиите.

Миналата неделя Арсенал се наложи с минималното 1:0 над Тотнъм в дербито на Лондон.

Аталанта беше единственият отбор, който победи Байер Леверкузен през миналия сезон. Това се случи при успеха с 3:0 в Дъблин на финала в Лига Европа.

Треньорът на бергамаските Джанпиеро Гасперини има скромни очаквания в обновения формат на лигата с 36 отбора.

"Целта е да останем в битката за класиране напред. Ще бъде доста трудно да влезем в първите осем и дори оставането между 9-то и 24-то ще изисква от нас да взимаме точки във всеки един мач. Имаме много трудно препятствие, с което да започнем, но това ще бъде добра възможност да преценим къде точно се намираме", коментира Гасперини.

Следвай ни: