Мениджърът на Челси Маурисио Почетино също изрази недоволство от това как се работи със системата за видеонаблюдение. Според него тя трябва да бъде използвана за засади и за определяне дали топката е преминала голлинията, но съдията трябва да решава за нарушения и дузпи.

“Аз бях много критичен от началото преди много години. Технологията, която показва дали топката е излязла от терена и за засадата. След това може да коментираме дали съдията трябва да има последната дума. Не разбирам всички ситуации. Хората правят грешки. Когато един съдия направи грешка, можем да го приемам. Когато е свързана технология, е трудно да се разбере, но не може да се оплакваме”, коментира аржентинецът.

🗣️ Mauricio Pochettino on VAR. "I trust in the car, but the driver... that is the problem." pic.twitter.com/9uVDuHdLgO

— Ben Jacobs (@JacobsBen) October 6, 2023

“Най-важно е да дадем повече власт на съдията. Да приемем, че има наушение, защото понякога възприятието е различно. Чрез ВАР понякога виждат различна картина, а хората, които играят футбол, разбират какво се е случило. За засадите и на голлинията са двете, които трябва да задържим. По отношения на дузпите, действия по време на играта, съдията трябва да решава. В момента не сме доволни от ВАР, хората, които отговорят за системата и съдиите”, допълни той.

Почетино говори и за утрешния мач срещу Бърнли. Той разкри, че Мойсес Кайседо и Михайло Мудрик са възстановени, но още не е решил дали да са в стартовия състав. “Всеки мач е важен за нас. Да наложим принципите си и да помогнем на играчите да са в най-добрата си форма. Утре ще е трудно, защото това е отбор, който тича много и се опитва да играе, но ние отиваме за трите точки”, заяви наставникът.

“След две победи е важно да продължим да мислим по същия начин и да се подобряваме. Най-важен е пътят. Искаме да сме в добра серия. Да сме с различно усещане преди паузата за националните отбори в сравнение с предишната”, каза още Почетино.