Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, похвали представянето на отбора си в мача срещу Ювентус въпреки загубата от “старата госпожа” с 0:1 в срещата от 9-ия кръг на Серия “А”. Пиоли смята, че дори с десет души “росонерите” са можели да вземат нещо повече от мача, но малките грешки са им попречили да стигнат до крайния успех.

„Играхме добре, както когато бяхме в пълен състав, така и когато бяхме с десет душо. По никакъв начин не отстъпвахме на Ювентус. Можехме да постигнем по-добър резултат. В случая с червения картон беше допусната наивна грешка - и индивидуална, и отборна. Тиау нямаше нужда да преследва опонента си. Крайният защитник също беше на грешна позиция. В същото време Тиау имаше лошия късмет да се подхлъзне. Трябваше да се справи по-добре. Започнахме добре второто полувреме, но интензитетът се губеше - особено в средата на терена. Но също така е вярно, че не позволихме на Ювентус да направи почти нищо, така че с малко повече интензивност можехме да постигнем важен резултат дори с десет души. Това поражение не ни лишава от увереност. Ние не се ръководим от повърхностни оценки и ще се опитаме да бъдем по-добри. Ще бъде страхотно, ако успеем да се възстановим и да направим победна серия“, каза Пиоли, цитиран от DAZN.

Stefano Pioli explains what went wrong with the Malick Thiaw red card and how he adjusted Milan with 10 men, but still believes they ‘were at no point inferior’ to Juventus https://t.co/ScJSdIeCQe #ACMilan #Juventus #SerieA #MilanJuve #SerieATIM #MilanJuventus #Calcio

— Football Italia (@footballitalia) October 22, 2023