Серхио Рамос може вече да е на 37 години, но продължава да бъде на висота. Този сезон световният шампион се завърна в родния си Севиля в опит да покаже, че все още става за големия футбол.

А че става, той го доказа през изминалия уикенд, когато записа впечатляващ мач срещу Реал Мадрид, с който преди години придоби световна слава. Рамос беше титуляр и остана на терена през цялото време при бойкото 1:1 на “Рамон Санчес Писхуан”. Той спаси един сигурен гол, на два пъти беше близо до попадение, завърши с жълт картон и беше избран за играч на мача.

Статистичеката платформа Wyscout показва ясно какво е направил Рамос в срещата. Общо успешните му действия на терена са 82% - 70 от 85.

Забележителни са показателите му при подаванията. За целия мач той сгреши само един пас от общо 64, като след почивката беше безгрешен. 100-процентова успеваемост се отчита при подаванията напред, а средната им дължина е над 20 метра. 6 от 7 са точните пасове в последната третина на терена, което е доказателство за проблемите, които създаде на футболистите на Карло Анчелоти.

Бившият национал на Испания се отличи също така с 8 пресечени топки.

Рамос очаквано не се притесняваше да влиза единоборствата, където трябваше да се бори с футболисти като Джуд Белингам, Орелиан Чуамени и Антонио Рюдигер. Той излезе победител в половината от тях - 4 от 8, като прави впечатление, че е бил безгрешен при тези за висока топка - 3 от 3.