Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти намекна, че не е особено щастлив от отсъжданията на реферите в двубоите на тима му. Той обаче не конкретизира за кого говори.

“Понякога съдиите са ни причинявали страдания, но знаете, че нямаме свободата да изразяваме свободно какво мислим за тях. Ако го сторя, ще ме накажат. А аз искам да работя и да се наслаждавам на мачовете, защото това ме прави щастлив”, коментира специалистът.

Италианецът подготвя отбора си за гостуването на Брага от Шампионската лига, което е във вторник вечер. Победа почти сигурно ще класира “кралете” напред, но пък само няколко дни по-късно тях ги очаква дерби с Барселона.

"Не, не, никой все още не мисли за Ел Класико - увери Анчелоти. - В момента футболистите се възстановяват физически и са фокусирани само върху идния мач в Португалия. Това е отлична възможност да си гарантираме мястото на 1/8-финалите. Брага е сериозен съперник, който обича да владее топката и да напада. Ние трябва да се защитаваме добре, като това ще бъде ключът. След това вече ще се стигне до индивидуалните качества на състезателите, каквито нашите играчи имат в изобилие.”

Треньорът отговори и на въпрос защо през последните години Реал е по-успешен в ШЛ в сравнение с първенството си: “Хм… не знам. Този турнир е много важен за клуба, защото е един от тези, които обичаме най-много. За всички - феновете, играчите и дори мен това е много специално”.