Барселона имаше шанс предсрочно да се класира за фазата на директните елиминации в Шампионската лига, но загуби с 0:1 от Шахтьор (Донецк) в Хамбург. След мача старши треньорът на “блаугранас” Чави Ернандес призна, че тимът е останал далеч от желаното ниво и трябва да изглежда по съвсем различен начин в следващите двубои. 

“Не играхме добре. Позволихме на съперника да създава положения пред вратата ни. Шахтьор се отбраняваше стабилно и умело осъществяваше прехода от защита в атака. Не можем да си позволим да се отпускаме. Направихме два поредни слаби мача. Днес загубихме заслужено. Когато подобрим представянето си, тогава ще се върне и увереността ни”, заяви Чави. 

“В последните две години не можахме да прескочим груповата фаза на Шампионската лига и сега можехме да сложим край на чакането. Загубихме в най-неподходящия момент. Изискванията в Барселона са високи. Нямахме право да се спънем в този мач, но точно това се случи”, продължи в критичен тон наставникът на каталунците. 

“Шампионската лига изисква представяне на най-високо ниво. Ние не успяхме да покажем максимума от възможностите си. Ядосани сме, защото не се получи нищо от това, което искахме. Определено се провалихме. Чака ме много работа на тренировките. Не сме концентрирани, не пресираме достатъчно агресивно. Сега не е моментът да губим почва под краката си”, добави Чави.