Селта посреща Реал Мадрид в мач от 10-тия кръг на Ла Лига. Тимът от Виго е в средата на таблицата, като спечели последния си мач като гост на Лас Палмас. Реал Мадрид пък продължава преследването с големия съперник и лидер в класирането Барселона, като включи на скорост в последно време и има пет победи и равенство в последните си шест мача в първенството.

Реал Мадрид играе повече от успешно срещу този съперник, който му е един от най-удобните. "Лос бланкос" се намират в серия от цели 8 поредни победи срещу Селта, като имат цели 18 успеха и само две равенства в последните си 20 мача в Ла Лига срещу галисийци. Последната победа над тима от Виго е точно преди 10 години - през 2014 г.

Наставникът на домакините Клаудио Хиралдес няма да може да използва наказаните Яго Аспас и Илайш Мориба, както и контузените Жайлсон, Лука де ла Торе и Джонатан Бамба.

Карло Анчелоти ще е без тежко контузилия се Даниел Карвахал, както и все още възстановяващите се Дейвид Алаба и Браим Диас.

В сравнение със състава от победата над Виляреал с 2:0, днес италианският наставник прави четири промени. Тибо Куртоа се завръща на вратата на Реал, а Лунин е на пейката. Лукас Васкес замества контузения Даниел Карвахал, а на левия бек вместо Ферлан Менди се появява Фран Гарсия. Едер Милитао също се завръща сред титулярите и ще партнира на Антонио Рюдигер в центъра на защитата. В халфовата линия Лука Модрич остава на пейката, а в средата ще действат Орелиан Чуамени, който в предния мач игра като централен бранител, Едуардо Камавинга и Федерико Валверде. В атака започват големите звезди Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор, подпомагани в задни позиции от Джуд Белингам.

📋✅ ¡Nuestro XI inicial!
🆚 @RCCelta@UnicajaBanco | #CeltaRealMadrid pic.twitter.com/wliVON4bN9

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) October 19, 2024

РЕАЛ МАДРИД (4-3-1-2): Куртоа; Васкес, Милитао, Рюдигер, Гарсия; Модрич, Валверде, Чуамени, Камавинга; Белингам; Мбапе, Винисиус

Следвай ни: