Бетис спечели с 2:1 като гост на Осасуна в мач от десетия кръг на Ла Лига. Преотстъпеният от Барселона Витор Роке (7’) даде ранна преднина на гостите, Лукас Торо (59’) изравни след почивката, но в крайна сметка Чими Авила (73’) все пак прати трите точки в актива на “зелено-белите”. Тимът от Севиля завърши мача с човек по-малко, след като дълбоко в добавеното време бе изгонен Натан.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини излязоха напред в резултата още в седмата минута, когато Айтор Руибиал се озова напълно непокрит в наказателното поле и намери нахлуващия Роке, който дори с бранител до себе си успя да обърне топката в далечния ъгъл за 1:0. Гостите от Севиля продължиха да са много опасни, пропилявайки още две добри възможности за гол. При едната топката дори бе изчистена от голлинията след опит за технично изпълнение на голмайстора Роке. След почивката домакините опитаха да вдигнат оборотите, а в 56-ата минута Анте Будимир се свлече в наказателното поле и поиска дузпа. Все пак Домакините стигнаха до изравняване в 59-ата минута, когато Лукас Торо се възползва от успоредно центриране и на около метър от голлинията прати топката в мрежата. Гостите от Бетис все пак успяха да си върнат преднината в 73-ата минута, когато отличен удар с глава на Марк Бартра бе спасен със сетни усилия от Серхио Ерера, но там Чими Авила бе на точното място и отблизо вкара победен гол.

По този начин “зелено-белите” прекъснаха серията на Осасуна от четири поредни срещи без загуба. Двата отбора са с равен брой точки по 15 и заемат съответно шестото и седмото място в класирането на Ла Лига.

Следвай ни:

Снимки: Imago