Деветият кръг на Серия "Б" се оказа успешен за братята Петко и Андреа Христови, които записаха пълни мачове за своите отбори, след като не влязоха в игра в предишните им двубои.

Капитанът Петко Христов се завърна като титуляр за Специя, след като пропусна последните им два мача, а неговият тим спечели с 2:0 като гост на Салернитана. Българският защитник се представи на добро ниво, а големият герой беше вратарят Стефано Гори, който блесна с пет спасявания. Успехът също така дойде благодарение на попадения на Едоардо Солери и резервата Николо Бертола.

SBANCHIAMO SALERNOOOOO!!! 👉👂🦅🤍🦅🤍🦅🤍#SalernitanaSpezia 0-2 pic.twitter.com/ip4bC4G9ws

— Spezia Calcio (@SpeziaCalcio) October 19, 2024

Междувремнно, Андреа Христов също изигра 90 минути при нулевото реми на Козенца при визитата на Читадела. Това беше първи мач за родния защитник от средата на септември насам, тъй като остана на пейката в предишните три срещи на своя тим. Той и неговите съотборници геройски удържаха равенството въпреки директния червен картон на бранителя Микаел Вентури в 37-ата минута.

🔚 Sulla sirena troviamo il gol vittoria con Pavan ma il VAR annulla per fuorigioco.
Senza reti al Tombolato.#CittadellaCosenza#FORZACITTA #SerieBKT pic.twitter.com/1VChUI3M0S

— A.S. Cittadella (@ascittadella73) October 19, 2024

Така Специя остава на второто място в класирането с 19 точки и все още без шампионатна загуба през сезона. Козенца е на предпоследната 19-а позиция с 6 пункта заради наказанието си от 4 точки. Читадела е на плейофното 17-о място с 8 пункта, а със своите 11 Салернитана заема 12-ото място.

Следвай ни:

Снимки: Imago