Брайтън демонстрира отличната си форма от началото на сезона и спечели с 1:0 в гостуването си на Нюкасъл в мач от осмия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Дани Уелбек (35’). Срещата можеше да се развие по съвсем различен начин, ако още в 7-ата минута те бяха получили дузпа за игра с ръка на Джоел Фелтман. Съдията прегледа положението с ВАР, но потвърди, че мнението му е, че 11-метров удар няма. Домакините бяха близо до попадението и малко след изтичането на една трето от двубоя, когато Александър Исак излезе на отлична позиция, но ударът му бе спасен от Барт Фербрюген.

Така гостите от Брайтън излязоха напред в резултата в 35-ата минута, когато Жоржиньо Рутер и Уелбек осъществиха отлично двойно подаване, а последният реализира за 1:0. В края на първата част отново Фербрюген трябваше да се намесва след хубав удар на Антъни Гордън. Домакините продължиха да търсят изравнително попадение настоятелно и след почивката. Отново Гордън и Исак обаче не успяха демонстрират ефективност пред гола. От своя страна Брайтън също бе опасен при включванията си на контраатака, а Кадиоглу и Митома можеха да удвоят преднината на гостите. Изключително разочароващо за усилия на играчите на Нюкасъл пък бе отменения изравнителен гол на Дан Бърн дълбоко в добавеното време.

За Брайтън това бе втора поредна победа и играчите на Фабиан Хюрцелер вече са пети в класирането на Премиър лийг, като “чайките” имат едно единствено поражение в последните си пет мача. За Нюкасъл пък срещата бе четвърта без успех в Премиър лийг.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages