Астън Вила спечели с 3:1 гостуването си на Фулъм и записа най-добрия си старт в Премиър Лийг от 26 години. Бирмингамци са на точка зад лидера Ливърпул, който игра утре.

Лондончани поведоха още в петата минута с попадение на Раул Хименес. Мексиканският нападател догони дълго изритване от страна на вратаря Бернд Лено и успя да спечели битката с Пау Торес. Само четири минути по-късно Моргън Роджърс изравни, след като рикошет не остави шансове на вратаря.

.

✚3️⃣ pic.twitter.com/PjVNIqN5GG

— Aston Villa (@AVFCOfficial) October 19, 2024

Фулъм получи шанс отново да поведе в 27-ата минута, след като бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Мати Кеш. Емилино Мартинес обаче се справи със слабия удар на Андреас Перейра, след като забави хвърлянето си. Тази ситуация вдъхнови гостите и те взеха инициативата.

Оли Уоткинс изведе гостите напред в 59-ата минута след петия си гол в първенството за този сезон. Той се измъкна от Емил Смит Роу при един ъглов удар и засече с глава топката. Малко след това “котиджърс” останаха с човек по-малко, след като Йоаким Андерсен бе изгонен за нарушение срещу Уоткинс. Автогол на Иса Диоп си отбеляза автогол в 69-ата минута след центриране на Люка Дин. В самия край Джейдън Филоджин бе изгонен, но това едва ли ще помрачи много настроението в съблекалнята на Вила.

Следвай ни:

Снимки: Imago