Лестър надви с 3:2 Саутхамптън като гост в истински трилър от осмия кръг на Премиър лийг. Камерън Арчър (8’) и Джо Арибо (28’) донесоха преднина от две попадение преди почивката за “светците”, но през втората част Факундо Буананоте (64’), Джейми Варди (74’ дузпа) и Джордан Аю донесоха трите точки за “лисиците”. За това спомогна и глупостта на Райън Фрейзър в 73-ата минута, когато той в желанието си да не допусне изравнително попадение за гостите фаулира Джейми Варди на голлинията. Това му донесе отстраняването от игра, а ветеранът Варди все пак вкара своето попадение, но от 11-метров наказателен удар.

Срещата започна с натиск на домакините, които можеха да поведат още в началните минути, когато след корнер бяха отправени последователни удари към вратата на Лестър, а един от тях дори срещна напречната греда. До попадение все пак се стигна в осмата минута, когато Камерън Арчър засече центриране отляво и откри. Ситуацията бе почти дублирана малко преди изтичането на половин час игра, когато отново подаване от левия фланг отново бе засечено във вратата с крак, но този път от Джо Арибо.

Футболистите на Стив Купър пък отговориха с удар в дясната греда на Аарън Рамсдейл отправен от Билал Ел Ханус. Гостите от Лестър показаха своите амбиции и след подновяването на играта, когато пък Факундо Буананоте стреля опасно. Именно той все пак намали изоставането на Лестър в 64-ата минута, като основна заслуга за гола имаше отличния пробив отдясно на Абдул Исахаку. Именно асистентът сам пропусна две отлични възможности. При първата нацели гредата с отличен изстрел извън наказателното поле, а при втората Рамсдейл се намеси решително след удар на Исахаку с глава, а Варди бе задържан точно преди да се разпише. Легендата на гостите реализира отсъдената дузпа, а домакините от Саутхамптън останаха с човек по-малко. В крайна сметка пълния обрат в полза на “лисиците” бе осъществен дълбоко в добавеното време, когато Джордан Аю се възползва от лошо изчистване и с плътен удар реализира за 2:3.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages