Шампионът на Германия по футбол Байер (Леверкузен) се върна към победите, след като обърна Айнтрахт (Франкфурт) в 7-ия кръг на Бундеслигата от 0:1 до 2:1. Аспирините събират 14 точки и се придвижиха на 4-о място, сваляйки оттам днешния си съперник, който остава с 13.

Виктор Бонифейс пропусна дузпа за Байер (Леверкузен) още в 9-ата минута, но в 71-ата реализира решителното второ попадение в мача. Вратарят на домакините Лукас Храдецки пък стана първият чужденец на своя пост, който записа 300 мача в Бундеслигата. 34-годишният финландец от словашки произход по ирония на съдбата регистрира рекорда срещу бившия си отбор Айнтрахт, за който има 101 двубоя в периода от 2015-а до 2018-а година. Останалите 199 мача са за Байер (Леверкузен), където той пристигна през 2018-а.

Роберт Андрих изравни резултата в 25-ата минута, след като веднага след пропуснатата дузпа от Бонифейс, съдията Феликс Брих даде такава и за червено-черните. Омар Мармуш я вкара за 0:1 в 16-ата минута.

В 71-ата минута Бонифейс скочи пред защитник в наказателното поле и засече в мрежата центриране на Джереми Фримпонг. Така Байер записа първа победа след две поредни равенства, докато Айнтрахт сложи край на серията си от пет поредни двубоя без поражение.

РБ Лайпциг излезе начело в класирането, след като вече има 17 точки, дошли с победата с 2:0 над Майнц. Шави Симонс в 20-ата минута и унгарският защитник Вили Орбан в 37-ата осигуриха успеха на тима.

Фрайбург продължава да лети високо и вече е на 2-о място с 15 точки, след като тимът се справи с 3:1 у дома с Аугсбург. Винченцо Грифо даде аванс на своите в 34-ата минута, а след още три Филип Линхарт удвои. Кристиан Гюнтер реши всичко в края на първата част, а до края на мача гостите едва върнаха един гол.

Борусия (Мьонхенгладбах) се наложи с 3:2 над Хайденхайм, а Хофенхайм се справи с намиращия се на дъното отбор на Бохум с 3:1. По-късно днес Байерн (Мюнхен) приема Щутгарт в дербито на кръга и при успех отново ще се изравни с РБ Лайпциг на върха в класирането.