Хофенхайм победи с 3:1 последния Бохум в мач от 7-ия кръг на Бундеслигата. Домакините от Зинсхайм водеха комфортно с 2:0, но си направиха сами живота труден и допуснаха попадение, а в самия край на мача се наложи националът Оливер Бауман да спасява дузпа и да предотвратява изравняването.

Така Хофе спря негативната си серия от пет мача без победа и се изкачи на 14-о място. Бохум пък остава на дъното на таблицата само с една спечелена точка от началото на сезона.

Heimsieg. JAAAAAAA! pic.twitter.com/ViftU73L3g

— TSG Hoffenheim (@tsghoffenheim) October 19, 2024

Хофе откри резултата рано в мача след грешка в полузащитата на Бохум, като играч на гостите върна лошо топката назад, а от това се възползва Андрей Крамарич, който се откъсна и с хубав удар вкара за 1:0. Няколко минути по-късно хърватинът можеше да удвои аванса за тима си, но отблизо не успя да се разпише. Пак Крамарич бе главно действащо лице в 24-тата минута, когато негов шут срещна напречната греда на Бохум. Гостите имаха нелоша възможност две минути преди края на първото полувреме, но ударът на Коджи Мийоши бе спасен от новия национален вратар на Германия Оливер Бауман.

През втората част Хофе до голяма степен успя да си реши мача, като вкара втори гол в 64-тата минута. Том Бишоф изведе Мариус Бюлтер, а нападателят простреля стража на Бохум Патрик Древес - 2:0. Десетина минути по-късно гостите все пак успяха да върнат едно попадение, дело на резервата Кристиан Гамбоа, който вкара с хубав диагонален удар. Бохум имаше страхотен шанс да изравни минута преди края на редовоното време. Тогава Кевин Акпогума от домакините направи дузпа, след като извърши глупаво нарушение срещу Ибрахима Сисоко. В герой за тима от Зинсхайм се превърна националът Оливер Бауман, който успя да отрази 11-метровия удар на влезлия на почивката Лукас Дашнер. В крайна сметка Хофе реши всичко в продължението на срещата, когато влезлият Якоб Бруун Ларсен изведе друга резерва - Харис Табакович, който оформи крайното 3:1.

Следвай ни:

Снимки: Imago