Действащият шампион Аржентина е първият сигурен 1/4-финалист в настоящето издание на Копа Америка, след като записа победи в първите си два мача на турнира в САЩ, които бяха срещу Канада (2:0) и Чили (1:0).

По този начин капитанът на тима Лионел Меси постави рекорд, ставайки първият футболист в историята, който участва с националния си тим в елиминациите на 12 поредни големи турнира. Заедно с “гаучосите” нападателят се е класирал за елиминационната фаза на 7 издания на Копа Америка между 2007 и 2024 година, както и на пет издания на Световното първенство между 2006 и 2022 година. Досега Ла Пулга има един триумф и три загубени финала в Копа Америка, както и една световна титла и едно поражение във финал на Мондиал.

OFFICIAL | ✅
Lionel Messi becomes the first player in history to go past the group stage in international tournaments 12 times in a row.

🇦🇷👑 pic.twitter.com/8OXnlOuDzg

— Barça Worldwide (@BarcaWorldwide) June 26, 2024

От дебюта на Меси през 2005 година насам именно националният тим на Аржентина е единственият в света с участие в елиминациите на всеки един турнир, в който е участвал.

Последвайте каналите ни в: