Румъния се оказа големият победите в изключително оспорваната група “Е”, в която всички отбори завършиха с по 4 точки.

Тимът на Йорданеско завърши 1:1 срещу Словакия, като и двата отбора се класираха за осминафиналите. Ондрей Дуда откри резултата в 24-ата минута, а Разван Марин изравни в 37-ата минута от дузпа. Румънците завършиха на първо място в групата и ще се изправят срещу Словения или Нидерландия в следващата фаза. За разлика от мачовете последните дни, в които трябваше да се определя кой продължава напред, двата отбора не заложиха на предпазливост и стартираха доста агресивно. Словаците организираха няколко атаки още в първите минути. Те отправиха и няколко удара, но без да затруднят сериозно Ница. Румъния пък можеше да поведе в 11-ата минута. Тогава много хубав удар на Рацу бе отразен от Дубравка, а Хаджи не уцели вратата при добавката. Темпото бе доста високо, а северните ни съседи изглеждаха като по-опасния отбор за известен период. В 22-ата минута обаче Словакия бе много близо до гол. Хараслин центрира от фал, няколко футболисти се разминаха с топката, която мина близо до лявата греда на Ница.

Тимът на Франческо Канцола поведе при следващата си добра възможност. Центриране на Куцка намери Дуда непокрит в наказателното поле, а той отлично насочи топката с глава и откри резултата. Попадението притесни румънците и в следващите минути словаците имаха предимство и създадоха още положения. След като се окопитиха, румънците отново тръгнаха напред в търсене на гола. Удар на Рацу от дистанция отиде право към ръцете на Дубравка. Малко по-късно Хаджи бе фаулиран от Ханчко на границата на наказателното поле. Първоначално съдията отсъди нарушение, но след разглеждане с ВАР това бе променено на дузпа. Разман Марин не остави шансове на вратаря и изравни резултата. До почивката тимът на Йорданеску имаше възможност дори да поведе. Грешка на съперника остави голямо пространство и румънците организираха отлична контраатака, но завършващият удар на Драгуш не бе достатъчно точен.

През второто полувреме мачът продължи да предлага интересни моменти, тъй като и двата отбора търсеха победата. Първата по-опасна ситуация след почивката бе удар на Хараслин и спасяване на Ница. След половин час игра румънците не бяха далече от нов гол. Първо удар на Марин от дистанция бе отразен от Дубравка, а секунди след това Драгуш отправи много хубав удар, но топката мина на сантиметри над вратата. В средата на второто полувреме над стадиона във Франкфурт заваля силен дъжд. Най-добрата възможност за втората част дойде в 64-ата минута. Тогава Стрелец бе изведен на прекрасна позиция в наказателното поле и стреля, но Ница направи много важно спасяване с крак. Словакия стигна до още една възможност веднага след това. Удар на Хараслин мина покрай вратата.

Двамата треньори освежиха отборите си със смени, а с приближаването до края на мача двата тима започнаха да действат малко по-предпазливо. Те знаеха, че при този резултат ще се класират за осминафиналите и логично се стигна до равенство, което ги устройваше.

СЛОВАКИЯ - РУМЪНИЯ 1:1
1:0 - Дуда (24)
1:1 - Р. Марин (37-д)