“Уимбълдън” 2024 започва днес! “Свещената трева” в лондонския “Ол Ингланд клъб” отново отваря врати за най-магнетичния тенис турнир, превърнал се не само в легенда, но и символ на най-висшите спортни постижения.

“Уимбълдън” 2024 ще бъде по-различен от тези, които свикнахме да гледаме в последните години. Григор Димитров отново е член на топ 10 и ще започне кампанията си още в 13 часа срещу непретенциозния сърбин Душан Лайович.

Новият световен номер 1 Яник Синер спечели първия си турнир като водач в ранглистата именно на трева в Хале и този път ще се опита да триумфира и да се нареди сред престижния “клуб” на шампионите в “Уимбълдън”. След 19 часа той ще изиграе първия си двубой от надпреварата срещу Яник Ханфман.

Новак Джокович лекува контузия още от четвъртфиналите на “Ролан Гарос” и по всичко личи, че е възстановен от нея и ще се опита да покори “Уимбълдън” за осми път, което би граничило с чудо, предвид всички обстоятелства с физическото му състояние. Сърбинът ще излезе на централния корт във вторник.

Настоящият шампион Карлос Алкарас отпадна неочаквано рано в “Куинс” още във втори кръг и не направи забележителна подготовка за турнира, но със сигурност ще бъде среда фаворитите за трофея. Матео Беретини вече е достигал до финала на “свещената трева” в Лондон и ще се опита отново да обърка сметките на другите претенденти.

Следете в Sportal.bg всички мачове при мъжете и жените на “Уимбълдън” всеки ден:

Последвайте каналите ни в: