Старши треньорът на националния отбор на Австрия Ралф Рангник призна, че е доволен от това, което неговият отбор вече е постигнал на Европейското първенство. Вундертимът спечели своята предварителна група и във вторник ще спори с Турция за място на четвъртфиналите. Там съперник пък ще бъде един измежду Румъния и Нидерландия - отбора, който австрийците победиха в последния си мач в груповата фаза.

"Щастлив съм, че сме тук на осминафиналите. Радостен съм и за момчетата, които са най-дълго време в този отбор. Надявам се, че тук в Лайпциг ще видя много австрийски привърженици и те ще бъдат на стадиона", каза германският специалист.

"В началото на турнира казах, че не очаквам да спечелим Европейското първенство или да играем на финала. Но това не е и невъзможно. Все още мисля така. Просто трябва да подхождаме към всеки мач с нагласата, че той може да ни е последен. Очаквам да направим силен мач, да покажем нашите силни страни и ще видим докъде ще стигнем", добави Рангник.

Той бе попитан и по какъв начин ще повлияе резултатът от контролата между двата отбора през март, която Австрия спечели с 6:1.

"Няма какво толкова да мислим за един приятелски мач. Важното е да играем със сърце и с хладни умове", завърши бившият наставник на Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг.

Последвайте каналите ни в: