Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско беше разочарован след поражението с 0:1 от Франция на осминафиналите на Евро 2024.

“Толкова кратко след края на мач, загубен с автогол, е трудно да се правят дълбоки анализи. Кастеелс игра брилятно срещу Украйна и ни спаси. Ако не беше той, можеше и да не играем срещу Франция днес. Попадението във вратата ни не е по негова вина”, заяви наставникът на “червените дяволи”.

“Не искам да навлизам в прекалени детайли. Видяхме, че Франция изпитва определени трудности в дефанзивен план. Техните защитници бяха изнесени доста напред. Искахме да действаме с трима нападатели и да използваме свободните пространства. Другата ни цел беше да изолираме крилата им и до голяма степен успяхме”, продължи Тедеско.

“Срещу Румъния и Словакия пресирахме високо. Срещу Украйна - също, но тогава имахме едно наум, че ако допуснем гол, можем да напусне турнира. Жалко е, че Лукаку не се разписа нито веднъж на фона на толкова силното му представяне”, сподели Тедеско.

“Де Бройне? Той знае колко важен е за нас. Знае и моето мнение. Не е сега моментът да му задавам въпроса дали ще продължи да играе за националния отбор”, добави специалистът.

Последвайте каналите ни в: