Българските момчета и техния наставник Венцислав Петков продължават с победите на най-големия детски футболен турнир в света „Gothia Cup“, който се провежда в Гьотеборг, Швеция.

В мач за място на 1/8 финалите българите успяха да победят френския отбор на ФК Виленес Орегвал с 3:2. „Петлите“ поведоха с 2:0, но „лъвовете“ успяха да вземат победата с 3:2.

Следващият мач на ФК Житница е насрочен за петъчния ден от 09:00 часа, като те още чакат да научат името на своя съперник.

В тази възраст българския отбор мери футболните си възможности с още 175 отбора, като с тази победа намери място сред най-добрите 16 от тях.

По-рано през деня отбора на ФК Житница победи и англичаните от АФК Брунсмеер с 6:4. 

 

Наставникът на българските представите ФК Житница даде кратко интервю:

Казваме здравейте на Венцислав Павлов, който води ФК Житница под 13 години на най-големия детски футболен турнир “Gothia Cup”. Първо да ви попитаме как се чувствате след победите над отборите от Англия и Франция в един ден и класирането на 1/8 финалите? 

Естествено, чувствам се прекрасно, може би леко превъзбуден от емоциите днес.

Как се чувстват децата? Има ли контузени? 

Децата се в прекрасно настроение, Слава Богу, всички са здрави и без контузии.

Готов ли е отбора за за мача си от 1/8 финалите? Какво им казахте след, като се класираха за този мач?

Все още нищо не съм и говорил за утре, но ще има кажа каквото им казвам през целия турнир: Забавлявайте се и се наслаждавайте на момента. 

Как получихте покана за турнира “Gothia Cup” в Гьотеборг, Швеция? Какво мислите за организацията, разкажете подробности? 

На „Gothia Cup“ сме след като спечелихме турнир в България, организиран от SKF България. Те поемат всички разноски по пътуването и престоя. Организацията тук е на топ ниво, все едно сме в друг свят.

Кажете нещо към всички, които пишат коментари и ви подкрепят по време на рейда ви в Швеция?

Благодаря на всички, които ни подкрепят от България, мисля, че на фона на нещата, които в момента се случват в страната ни, подобни положителни новини на са в излишък.

detskifootball.bg