Тотнъм се върна на победния път и надделя с 4:0 над гостуващия Евертън в мач от втория кръг на Премиър лийг. Ив Бисума (14’), Хюн-Мин Сон (25’, 77’) добави две попадения, а Кристиан Ромеро (71’) добави още едно. Футболистите на Анге Постекоглу доминираха изцяло в срещата и не оставиха почти никакви шансове на гостите. За “карамелите” пък това бе втора поредна тежка загуба, след като преди седмица те бяха победени с 3:0 като домакин на своя “Гудисън Парк” и от Брайтън.

Срещата започна с вихрено за домакините от самото начало, като само в рамките на първите десетина минути те пропуснаха няколко изключително изгодни положения да поведат в резлтата. Още в третата минута Кристиан Ромеро стреля опасно, а три по-късно и корейският капитан на тима пробва късмета си от границата на пеналта. Настойчивата игра около наказателното поле даде резултат след четвърт час, когато Деян Кулушевски намери Ив Бисума на границата му, а изключителният му изстрел не остави шансове на Джордан Пикфорд. Именно английският национал бе големият грешник при втория гол за Тотнъм, когато той се забави с овладяването на една върната топка, Хюн-Мин Сон демонстрира отлична скорост, притискайки го и в крайна сметка отбелязвайки втори гол.

Картината на терена не се появи особено и след почивката, когато отново “шпорите” имаха сериозен контрол върху срещата, макар че създаваха по-малко положения. Все пак в 71-ата минута Кристиан Ромеро заби трети гол с глава след корнер и добро центриране на Джеймс Мадисън. Само шест по-късно отново Сон сложи оформи крайния резултат, след като напредна в наказателното поле и реализира покрай Пикфорд. След седмица Тотнъм ще има трудна задача да гостува на Нюкасъл, а Евертън ще се надява да излезе от тежкото положение като домакин на Борнемут.

Следвай ни: