Днес започва втория кръг от груповата фаза на Лигата на нациите, като ще се изиграят девет мача. Четири от срещите са от Лига “А”. Българският национален отбор приема Северна Ирландия в Пловдив, а другият мач в нашата група е между Люксембург и Беларус.

В Лисабон Португалия приема Шотландия. Второто поредно домакинство на иберийците отново ще е с очаквания към Кристиано Роналдо. 39-годишната звезда се разписа при успеха с 2:1 над Хърватия, а това бе гол номер 900 в кариерата му. Тимът на Роберто Мартинес показа доста добра игра и шотландците ги чакат тежки моменти.

‼️

Cristiano Ronaldo will play against Scotland tomorrow for the first time in his career. pic.twitter.com/T9lBZwr6zH

— TCR. (@TeamCRonaldo) September 7, 2024

“Гайдарите” са допуснали 17 гола в осем мача от началото на годината. Те допуснаха болезнена загуба на старта на Лигата на нациите, след като загубиха от Полша с 2:3, а победният гол падна в 97-ата минута. Новата халфова линия на Наполи в лицето на Били Гилмор и Скот Мактоминей демонстрира качествата си, като и двамата се разписаха.

Другият двубой в рупа 1 е между Хърватия и Полша. Тимът на Златко Далич изигра добър мач в Лисабон, въпреки че загуби. Един от проблемите на отбора продължава да е в завършващата фаза. Капитанът Лука Модрич показа, че още е на много високо ниво на 38 години, въпреки че вече не е титуляр в Реал Мадрид.

Европейският шампион Испания стартира с нулево равенство срещу Сърбия в Белград. На “фуриите” предстои ново гостуване, този път на Швейцария. Тимът на Мурат Якин загуби първия си мач с 0:2 от Дания след два късни гола. Швейцарците завършиха срещата с девет човека. Нико Елведи бе изгонен в 52-ата минута, а Гранит Джака получи два жълти картона в рамките на четири минути малко преди края. Датчаните пък имат шанс за втора поредна победа, тъй като са домакините на Сърбия.

България приема Северна Ирландия и се надява на първа победа в официален мач от септември 2022 г. Тимът ни записа един успех през март тази година, но той бе в контрола срещу Танзания. Люксембург е домакин на Беларус в другия мач от тази група. В другите мачове от Лига “С” Швеция приема Естония, а Словакия е домакин на Азербайджан.

Следвай ни: