Генералният мениджър на новосформирания тим на Дубай - Деян Каменяшевич, говори пред Mozzart Sport за сензационното привличане на бившия гард от НБА Давис Бертанс. Латвийският национал изненадващо подсили амбициозния проект, въпреки че беше ухажван и от Реал Мадрид. Според Каменяшевич Бертанс не е дошъл в Дубай заради парите, като също така заяви, че той е бил единственият играч с реална роля и достатъчно игрово време в НБА в сравнение с хора като Александър Везенков, Еван Фурние, Усман Гаруба и Чеди Осман, които се завърнаха в Европа.

“Ако видим играчите, които се завърнаха в Европа от НБА тази година - Джеди Осман, Саша Везенков, Еван Фурние, Усман Гаруба и сега Бертанс, то само Давис имаше реална роля в НБА. Случи се чудо, защото ние привлякохме състезател, който не седеше на пейката, а всъщност играеше там. Той вече игра в Адриатическата лига преди да замине за НБА, където направи милиони, така че от финансова гледна точка той е добре. Преди време хората не ни вярваха, но сега играчи, съдии и дори други тимове започват да разбират, че Дубай е проект със стабилност. Бюджетът ни все още е под онези 4 милиона евро, за които споменахме. Мнозина си мислят, че сме платили повече за Бертанс, но той не дойде тук за парите, а заради визията и проекта ни”, заяви Каменяшевич.

Бертанс започна последния сезон в НБА с отбора на Оклахома Сити Тъндър, но през февруари бе изпратен в Шарлът Хорнетс. Там той получаваше по около 21 минути на мач и записваше по 8.8 точки. През юли той обаче бе освободен от състава на “стършелите” и в крайна сметка петгодишната му кариера в НБА поне засега бе поставена на пауза.

“Нашите аргументи се основават върху доверието и сигурността. Ние предлагаме на играчите договори за две или три години, като така им осигуряваме стабилност. Дубай е атрактивен и безопасен град, който е много по-близо до Европа, отколкото хората си мислят. Ние създадохме клуб, който иска да се развива, без да разчита на парите, които да му носят титли веднага. Играчите разбраха, че това е солиден проект”, добави шефът на Дубай.

В състава на Дубай са още Нейт Мейсън, Неманя Дангубич, Ахмет Дювериоглу, Леон Радошевич, Авуду Абас, Данило Анджушич, Клемен Препелич, Алекса Ускокович, ДжаКори Уилямс, Бора Ясар и Търди Равена. Отборът е воден от Юрица Големац. През новата кампания Дубай ще играе в Адриатическата лига.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages